Mă gândesc la gânduri străvechi …

Mă gândesc la casa mea , doru-mi de camera mea și de cărțile mele , am o bibliotecă micuță și când or fi să fiu bătrână vreau să am o mare de cărți și tot ce-oi face or fi să citesc , că Dumnezeu a pus creionul în mâini fermecate și greblate de dureri puternice și-așa s-au născut cărțile , ușor , frumos . De pe la 6 am sunt trezită , nu mi-am mai găsit locul în pat , când ți-e dor de casă nu ai cum să-ți găsești locul în paturi străine , e liniște intensă în sufletul meu , aici se pregătește cerul să se scuture de sudorile-i tipice , reci , se luptă totuși cu încăpățânatul soare , ăsta tot vrea să fie și el pe cer dar cum ar putea un cerculeț mititel , galben și fierbinte să nu fie ascuns de vata albăstruie ce pune stăpânire peste tot , cum puneau cândva oamenii stăpânire peste regate care mai de care mai promițătoare .

Pierdere soarele , și la pauză , și-n finale dar și-n sferuturi de repriză , cum să nu piardă mai ales când englezul toata viața lui e plouat , nu contează anotimpul , aici plouă .

Știți detoxifierea ? Ea vine sub diferite forme , eu m-am gândit la o detoxifiere completă , am renunțat la Facebook , îl consider prea mult , prea urât , l-am închis , pentru totdeauna . Nici zahăr nu mai mănânc , și beau apă multă , în plus am dietă strictă și fac și exerciții și mă gândeam la o dietă scurtă de detoxifiere , am nevoie de ea , și-am să dorm 9 ore pe noapte , și-am să citesc și-am să scriu , trebuie să mă vindec și eu cumva , în plus lucrez pentru un vis acum , un vis frumos , căsuța mea , abia aștept să o am dar tind să renunț ușor la visele mele , cu mine lupta e mai grea decât cu orice altceva .

Imagine017

Mă gândesc la câmpiile copilăriei , cum mai colindam dealuri prăjite la ”soare iute” , uneori coapte ca roșiile , ne intrau bucățele de paie tari în tălpi și cam pe atunci auzeau părinții că știm să înjurăm , urât ne mai privea mama , de față cu tata nu înjuram că o luam pe coajă de nu ne mai trebuiau dealuri coapte . Către apus , o briză răcoroasă ne spăla fețele arzânde , ne răcorea pielea insetată de apă și umbră , se linișteau zburătoarele de orice fel , se retrăgeau pe la căsuțele lor care mai de care mai frumoase , soarele vălsuia , parcă îmbătat cu oboseală , când eram mici ( eu și fratele meu ), credeam că soarele se pune să doarmă când ne puneam noi la somn , așa ne-a zis mama . L-am crezut pe soare că doarme , acum știu că el nu doarme , ci călătorește , neobosit și mereu zâmbitor . Ne urcam în căruță cu tăticu și porneam către casă , rămânea pădurea în urmă , tot mai întunecată și mai înfricoșătoare , o priveam , părea singură , dar știam de la tăticu că răul e în păduri întunecate pe timp de seară și pui de căprioară frumoși pe timp de zi . Ajungeam acasă și mama ne punea masa, tăticu ducea calul la somn și mancam cu poftă . Apoi ne spălam fețele și picioarele , ne puneam pijamale subțiri și răcoroase și dormeam neîntorși , mămica cu tăticu mai stăteau la povești până seara târziu , mă simțeam în siguranță , acum nu mă mai simt , tăticu nu ne mai duce pe dealuri coapte ca roșiile . Tăticu meu nu mă mai învață nimic …A fost frumoasă copilăria , tăticu îmi aducea mângâiere .

Imagine000

Să-ți fie dor de morți , e o pedeapsă cruntă .

Anunțuri

2 gânduri despre ”Mă gândesc la gânduri străvechi …

  1. moraritzamel zice:

    Gandul la copilarie, odata cu zambetul amintirilor frumoase, aduce mereu o durere in suflet, dupa cei care au fost si nu mai sunt. Nu sunt in viata, dar vor fi mereu in sufletele noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s