” Femei ” – Charles Bukowski

Știi momentul ăla când îți alegi o carte care se dovedește a fi una extrem de proastă ? Sau când o alegi pur și simplu pentru că pe spatele ei sunt câțiva critici care o pun într-o lumină atât de bună că-ți arunci și ultimii lei pe ea ?

11129790_10207101558597293_877664803_n

Așa e :  ” Femei ” – scrisă de Charles Bukowski , e proastă , e slăbuță , cu o noimă simplistă și poate puțin suprarealistă , deocheată cum ar zice Mama Mare , plină de alcool , dar plină , e o carte alcolistă mai pe șleau . Henry Chinaski protagonistul poveștii despre femei , e un poet ieftin , simplist , leneș , puturos , alcoolic , gras , urât , fără încredere în el , fără țeluri , deșălat și care atunci când e beat nu poate să facă sex …. cred și eu , dacă scriitorul evidențiază în două pagini de carte cât bea Chinaski și în a 3 a pagină discută despre cum ar vrea acesta puțină acțiune dar nu o poate obține din cauză că e prea beat . Personajul are parte de multe femei , locuiește într-o suburbie a orașului Los Angeles , iar femeile îl găsesc atractiv și sexy , lucru care îi aduce mult sex ! Femeile de care Henry are parte sunt drogate , prostituate , divorțate , văduve , fără rost , cu copii , cu datorii, depresive , suferinde , grase , slabe , urâte , frumoase , cu ochii strâmbi , bețive , enervante , minore , mai pe scurt : cui pe cui se scoate ! Lui Henry nu-i pasă , atâta timp cât între 2 picioare de femeie , se găsește o peșteră , atunci el o să studieze peștera fără dar și poate . Ăăă … Chinasky știe că nu va avea vreodată o adevărată femeie , pentru că el niciodată nu va fi adevărat , spune că nu vrea să investească în haine pentru că nu i se pare normal să ai mai mult decât un rând de haine , el recunoaște că își poartă pantofii și hainele până ce sunt pline de găuri ! Poetul nostru , trăiește într-un apartament cu chirie , este căutat ca și poet , invitat mai mereu în diferite metropole americane pentru a-și prezenta și citii creațiile , primește suficienți bani cât să-și permită o chirie , benzină și băutură la discreție . Cartea reflectă societatea murdară și umilitoare a Los Angeles-ului in antagonism cu exuberanța și bogăția clasei superioare a metropolei . Descrie foarte ușor și intr-un detaliu ușor picant și amuzant o altfel de realitate , o realitate ceva mai cruntă a celor care n-au reușit să rămână măcar pe linia de plutire .

Cartea e cam proastă , cam slăbuță , nu are un fir de urmat , femeile se schimbă mereu , Chinasky rămâne același bețiv lipsit de viață care vede în femei o inspirație pentru poeziile sale triste și pline de sexualitate , nu v-aș recomanda cartea decât într-un procent de 5% și asta dacă sunteți interesați să aflați cum se desfășoară o partidă de sex dintre o drogată și un bătrânel ce deține o voce sexy ! Până atunci vă spun că la editura Polirom găsiți cartea la prețul de 20 de lei !

Sport la lectură , sau ce-o fi asta !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s